fbpx twitter facebook instagram pinterest google-plus close hamburger livechat phone-us showrooms outdure-icon outdure-icon-2 video-play play arrow-right arrow-left close phone envelope search angle-right angle-left angle-light-left angle-light-right chat mobile marker phone-o pdf email picture request request pricing upload plans account basket contact design pricing cad share-alt resistant recycled effecient moisture warranty durable exterior premium_turf hardwoods long-arrow-right filterby download search-big faqs warranties manuals specs cad upload-plans technical-advice concept-design quote engineering construction-drawing installation project-management ai-document audio-document excel-document image-document pdf-document powerpoint-document psd-document txt-document video-document word-document zip-document "
37.8136° S, 144.9631° E
The Burcham apartments
Restoration of a rooftop space

The Burcham was originally built in 1918 as the Wrigleys factory. Today the building is restored and refreshed as a high-end apartment complex. The multi-purpose rooftop space has been repurposed as a communal area, maximising the prime real estate.

Project challenges:
A low-height structural solution was required for the unconventional rooftop design, individual balconies and courtyard.

The solution:
The creative rooftop deck design was crafted of organic shapes made in hardwood and supported by QwickBuild for membrane protection. QwickBuild also enabled a flush level between the decking and tiles. The extra engineered support enabled the pergola to be integrated into the design.

Project type:

Multi-residential, repurposing, rooftop, balconies

Location:

Sydney, Australia

Project information:
Installed over: Waterproof membrane
Size: 1291m²
Architect/designer: Allen Jack + Cottier and Jamie Durie
Construction: Hamilton Marino and #1 Decks
Completion: 2018

Be inspired @outdureliving