fbpx twitter facebook instagram pinterest google-plus close hamburger livechat phone-us showrooms outdure-icon outdure-icon-2 video-play play arrow-right arrow-left close phone envelope search angle-right angle-left angle-light-left angle-light-right chat mobile marker phone-o pdf email picture request request pricing upload plans account basket contact design pricing cad share-alt resistant recycled effecient moisture warranty durable exterior premium_turf hardwoods long-arrow-right filterby download search-big faqs warranties manuals specs cad upload-plans technical-advice concept-design quote engineering construction-drawing installation project-management ai-document audio-document excel-document image-document pdf-document powerpoint-document psd-document txt-document video-document word-document zip-document "
37.8136° S, 144.9631° E
La Trobe University
Forecourt redevelopment

The Thomas Cherry forecourt has been transformed into a durable, low maintenance shared space.

Project challenges:
Preservation of the well established Red Gum trees was an important part of the brief. The design needed to give enough flexibility to the installer to avoid damaging the roots of the trees.

The solution:
The innovative design by Melbourne landscape architects Papworth Davies created a two-tone effect by combining Resortdeck colours Sea Salt and Havana. Custom-built seating is integrated into the design of the forecourt to improve functionality for this high traffic zone.

Project type:

Education, commercial, repurposing

Location:

Australia

Project information:
Installed over: Natural ground
Size: 350m²
Architect: Papworth Davies
Construction: Landscapes Plus
Completion: 2017

Similar Case Studies & Projects

Be inspired @outdureliving